„WIPO Pulse“: kaip suvokiame intelektinę nuosavybę

2023/10/15 | Be kategorijos

„WIPO Pulse“ – tai novatoriška apklausa, kurią Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos (PINO) užsakymu atliko BERENT. Joje tiriamas intelektinės nuosavybės teisių (INT) žinomumas ir požiūris į jas pasauliniu mastu. Tai įspūdingos apimties tyrimas, kurioje surinkti duomenys iš 25 000 interviu, atliktų 50-yje šalių. Šis tyrimas suteikia unikalią galimybę sužinoti, ką asmenys ir bendruomenės visame pasaulyje galvoja apie intelektinę nuosavybę ir kaip ją suvokia. Tai pirmoji tokio masto apklausa apie intelektinės nuosavybės suvokimą.

Tyrimo tikslas – išsiaiškinti žmonių informuotumą ir požiūrį į intelektinės nuosavybės teises. Apklausoje buvo tiriamos asmeninės sąsajos su inovacijomis ir prekių ženklais, taip pat žmonių suvokimas apie intelektinės nuosavybės teisių poveikį ekonomikai.

Mūsų išsamioje ataskaitoje pateikiami pagrindiniai šios apklausos rezultatai ir įžvalgos apie taikytą metodiką. Tai neįkainojamas šaltinis politikos formuotojams, mokslininkams, pedagogams ir visiems, kurie domisi intelektinės nuosavybės teisių skatinimu ir sąmoningumo intelektinės nuosavybės srityje didinimu.

Daugiau informacijos apie apklausą ir visą ataskaitą rasite čia:
https://www.wipo.int/publications/en/details.jsp?id=4681

Norėtume padėkoti visiems respondentams, skyrusiems savo laiką ir prisidėjusiems prie „WIPO Pulse“ apklausos.

1