Tyrimas: geriamojo vandens vartojimo įpročiai Lietuvoje

2018/07/08 | Tyrimas
10

BERENT Research Baltic atliktas tyrimas atskleidžia, kad trečdalis (34 proc.) lietuvių nekreipia dėmesio, kokia jų geriamojo vandens kilmė ir savybės, nors vartoja jį kasdien. Dėl sveikatai naudingų savybių vandenį perka tik ketvirtadalis (25 proc.).

Tik ketvirtadalis apklaustųjų prieš įsigydami vandenį įvertina mineralinių medžiagų kiekį ir poveikį. Tyrimo rezultatai rodo, kad vandenį parduotuvėse besirenkantys pirkėjai dėmesį pirmiausia skiria ne sveikatai naudingoms savybėms. Dažniausiai pirkėjai vandenį renkasi pagal skonį (72 proc.) ar kainą (60 proc.).

Anot sveikatos specialistų, didžioji dalis žmonių daro klaidą nesusimąstydami, kad kasdien vartojamas vanduo gali turėti įtakos jų savijautai. Be to, renkantis vandenį patartina vertinti ne tik skonį, ne tik mineralinę sudėtį, bet ir atkreipti dėmesį, ar gėrimas iš tiesų turi natūralių, dar kitaip mokslininkų vadinamų aktyviųjų mineralų, ar yra jais tiesiog papildytas.

Skaitykite daugiau: 15min.lt

Reprezentatyvus visuomenės nuomonės tyrimas apie geriamojo vandens vartojimo įpročius ir kriterijus renkantis mineralinį vandenį atliktas gegužės mėnesį, iš viso apklausta 1.000 respondentų nuo 18 iki 65 m.