Buitinės technikos kokybė labai svarbi, tačiau permokėti vartotojai nelinkę

2016/11/03 | Tyrimas
25

Tyrimų bendrovė „BERENT“ šiais metais atliko vartotojų tyrimą apie įpročius, perkant buitinę techniką. Tyrimas parodė, kad lietuviams, planuojantiems įsigyti stambiosios ar smulkiosios buitinės technikos, svarbiausia atrodo gaminio kokybė, optimalus kainos ir kokybės santykis, ilgas garantinis laikotarpis bei gaminio daugiafunkciškumas. Mažiau svarbu – kaina, parduotuvių konsultantų patarimai, atsiliepimai internete ar draugų patirtis bei gaminio modelio naujumas. Specialistų teigimu, šie rezultatai rodo vartotojų požiūrio ir perkamosios galios pokyčius.

„Prieš kelerius metus tarp pirkėjų vyravusi tendencija gaminius rinktis pagal kainą ir klausti konsultantų ar draugų patarimų užleidžia vietą kitiems kriterijams, užtikrinantiems įrenginio ilgaamžiškumą, – sako „Bosch“ buitinės technikos rinkodaros vadovė Baltijos šalims Jovita Liutvinaitė. – Pirkėjai, užuot ateidami be išankstinės nuomonės ir prašydami konsultantų pagalbos, vis dažniau patys domisi gaminiu. Tai reiškia, kad pirkėjai domisi pasiūla, konkrečiomis produkto savybėmis, savarankiškai lygina jas su panašiais produktais. Tokie žmonės į parduotuves ateina jau žinodami, ko nori, tad sutrumpėja ir pats apsipirkimo procesas.“

4 pagrindiniai kriterijai, kuriais vadovaujasi vartotojai, rinkdamiesi buitinę techniką – kokybė, optimalus kainos ir kokybės santykis, ilgas garantinis laikotarpis bei daugiafunkciškumas.

„BERENT“ tyrime vartotojai, paprašyti nurodyti dažniausiai perkamos stambiosios ir smulkiosios technikos gamintojus, įvardijo „Bosch“ (62 proc.), „Philips“ (59 proc.) ir „Electrolux“ (44 proc.) prekių ženklus.

Skaityti visą straipsnį apie apklausą, spauskite čia.
Šaltinis: alfa.lt