Tyrimas: 2014 m. II pusmetį įmonių veiklos rezultatai gerėjo

2014/12/31 | Be kategorijos
57

Gerėjančius veiklos rezultatus fiksavo didesnė dalis įmonių 60,3 proc. įmonių nurodė, kad pardavimo pajamos nemažėjo (37,9 % įmonių jos augo, o 22,4 % apklaustų įmonių – nepakito).
Apklausos rezultatai rodo, kad labiausiai gerėjo pramonės ir statybos įmonių veiklos rodikliai, t. y. daugiausia, palyginti su kitų ekonominių veiklų įmonių atsakymais (atitinkamai 47,5 % ir 43,3 %), pramonės ir statybos įmonių atsakė, kad jų pardavimo pajamos augo.

Pelningai dirbusių įmonių dalis didėjo – 8,2 proc. apklausoje dalyvavusių įmonių, kurios 2013 m. antrąjį pusmetį dirbo nuostolingai, 2014 m. pirmąjį pusmetį dirbo pelningai. Labiausiai daugėjo pelningų įmonių statybos sektoriuje – 14,4 proc. Apskritai 60,7 proc. apklausoje dalyvavusių įmonių nurodė, kad pirmąjį 2014 m. pusmetį dirbo pelningai.

Darbuotojų skaičiaus didinimą numato 28,7 proc. įmonių. Didžiausia dalis įmonių numatančių darbuotojų skaičiaus didinimą, tai statybų sektoriuje veikiančios įmonės (38,9 %).

Ne finansų įmonių apklausos dėl veiklos finansavimo, Lietuvos banko užsakymu, atliekamos du kartus per metus norint įvertinti įmonių paklausą finansiniams ištekliams, skolinimosi iš kredito ir kitų finansų įstaigų pokyčius ir skolinimo sąlygų kaitą, taip pat gauti informacijos apie įmonių finansinės būklės ir veiklos pokyčius. Ne finansų įmonių apklausą BERENT Research Baltic atliko 2014 m. rugpjūčio–rugsėjo mėn., tyrimo metu apklausta 501 Lietuvoje veikianti ne finansų įmonė.

Išsamesnius tyrimo rezultatus rasite Lietuvos banko interneto svetainėje:
http://www.lb.lt/nefinansiniu_imoniu_apklausa_del_veiklos_finansavimo_2014/ii

Cituojamas šaltinis: Lietuvos bankas.